Hesari pari viikkoa sitten kirjoitti:
Sisustuslehdessä esitellään lapsiperheen koti: vaaleasävyiset tahrattomat matot on kuin valettu lattiaan, pöydillä ja hyllyillä on muutamia aistikkaita koriste-esineitä, lehtitelineessä säntillisessä järjestyksessä muutama älykkään näköinen lehti. Lastenhuoneen lelukorista sentään pilkistää pörröinen nallekarhu ja lattialle on huolettomassa kulmassa jätetty leluauto, kotimaista täyspuuta tietysti. Kliinistä, täydellistä, virheetöntä.


Em. sanoin alkoi Hesarissa kaksi viikkoa sitten julkaistu juttu, joka kertoo uudesta "sisustus"kirjasta. Kuvittaja on mennyt lapsiperheen kotiin ja piirtänyt huoneet sellaisina, kuin ne juuri sillä hetkellä ovat. Jos huoneissa on ollut asukkeja, hän on piirtänyt heidätkin. Ennen kuvittajan vierailua ei ole saanut siivota. Kuten kuvitella saattaa, piirustuksista välittyy tavarapaljous ja kaaos. Tuttua meille kaikille?

Niinpä sain haasteen kertoa valokuvien avulla, minkälaisia piirustuksia teidän kodistanne olisi saanut piirrettyä juuri nyt?

Tervetuloa!
Käynti ulko-ovesta eteiseen, joka on EDELLEEN kesken.
933396.jpg

933397.jpg

Käytävässäkin on hieman parantamisen varaa siisteydessä:
933392.jpg

Ovesta kohti wc:tä (pyykit odottaa pomppaamista kaappiin, ja koneellinen märkiä ripustamista kuivumaan)
933395.jpg

Jeremiaksen huone on YLLÄTTÄVÄN siisti. (koska natsiäiti siivouttaa sen  lapsella itsellään melkein joka ilta)
933394.jpg

Olohuone ei... Huomioikaa toki oviaukosta siintävät mukavasti  suihkun jälkeen asetellut kylpypyyhkeet.Tokihan  kuvassa pitää hieman mainostaa tuota paskamaskuakin.
933385.jpg

Jokaisen lapsiperheen olohuoneessa täytyy olla vähintään yksi potta sekä parit päältä heitetyt housut ja muita vaatteita.Piittikin siinä het kärkyllä "taistelen ylipainoa vastaan"-huivi kaulassaan, josko ehtisi pienen paska-aterian haukata. NAMS!!
933386.jpg

Eikä keittiö varsinkaan: Baaritiski pursuaa tekemättömiä koulutehtäviä ja -kirjoja, vaikka niitä varten on ostettu nuo vasemmassa nurkassa olevat lehtikotelot. Se vaan on niiiiin vaikeaa, ehkä mahdotonta? Ja käsveska siinä mukavasti nojailee baaritiskin jalkaan, ja mikä vittu tuo pahvilaatikko on? Ollaan muutettu jotain 1½vuotta sitten jo melkein? (ei vais. Sinne kasattiin jotain koulujuttuja joskus...)

933388.jpg
Tarvitseehan lapsen toki saada toteuttaa itseänsä paperin ja saksien kanssa  ja silputa parit aaneloset sentti kertaa sentti silpuksi.(sehän kehittää käden ja silmän koordinaatiota ja lyhentää kätevästi samalla kynnet ja sormet -> Eipä tule minun lapsestani "pitkäkyntistä". :D) Taidettakin on tehty. Vaiteeksi paperiin, edelliskerralla sohvaan mustekynällä.
933389.jpg

Makuuhuoneen sängyn ehdin vahingossa pedata ennen kuin huomasin haasteen: (Rintsikat sängyn päällä on sentään Calvin Kleinit. :D ) Koirien boksi jäi nurkkaan enenäämuistaedesmiksi, ja sen päällä koreilee (edelleen) petarin päällinen pesun jäljiltä, jeremiaksen kaadettua siihen mukillisen maitoa. Vaatteet tuolilla on Jimmyn, mun oma puoli on "syystäkin" rajattu pois.
933383.jpg

Tuo suttu noissa kuvissa ei sitten ole paskaa, eikä ilmassa leijailevaa pölyä (ehkä?), vaan puhelimen kameran käsitys 3,2 megapikselistä.