Jerkku elää nyt suurten muutosten aikaa!

Tutti on viety Einari-vauvalle jo syyskuun loppupuolella. Hyvin on mennyt, eikä juurikaan olla sitä kaipailtu. Mitä nyt päiväkodin tädit vähän nurisee omaksi ilokseen, mutta pidän pääni. Melkein 1v8kk on jo korkea aika vieroittautua tutista.

Tissiä ei olla enää annettu vissiin perjantai aamun jälkeen. Eikä anneta. Ei perkele, vaikka valvottas viikko sitten siitä hyvästä, mutta se leikki loppui nyt!

Ja Jerkku nukkuu yönsä (tai sen mitä nukkuu...) jatkettavassa sängyssä!

Lisäksi Jerkku on nyt vihdoin ymmärtänyt pottailun jalot salat. Eilen oltiin puoli päivää pikkuhoususiltaan, ilman vahingon vahinkoa ja vissiin 3 päivänä peräkkäin on saatu kakka metsästettyä pottaan. Ei tosin tänään tullut ollenkaan, mutta ei siis vaippaankaan. Herralla on tarkat rutiinit. Vaippaa ei saa pukea, ennen ku on pissattu (luonnollisesti), pyyhitty pippeli paperilla, heitetty paperi vessanpyttyyn, vedetty vessa, ja pesty kädet. Ja kaikki nuo tehdään siis luonnollisesti ihan itse.

Ihan kaikki muukin pitää tapahtua ihan itse. Kenkien ja takin riisuminen tietenkin, mutta nyt uutuutena myös kengät pitää laittaa itse jalkaan. Väärinpäin ne menee, mutta yritystä on! Myös housut pitää saada laittaa mahdollisimman paljon itse, samoin vaippa, paidat, haalarit, takit, kaikki!

Yöt sitten onkin ihan oma lukunsa. En tiedä mikä on tullut, mutta yhtäkkiä meidän 1v8kk ikäinen päätti aloittaa yösyömisen uudelleen. Tiedä sitten johtuuko tutittomuudesta vai mistä, mutta melkein viikko meni kuitenkin ihan heräämättä ilman tuttiakin. Mutta Jeremiaan mielestä tissiä olisi pitänyt saada, mielellään tauotta aamuyön tunneista aamuun saakka. Siksi siis karu stoppi. Yöt, kun olin yötöissä meni varsin hienosti. Ei mitään ongelmaa! Äiti ei ole läsnä = tissiä ei ole saatavilla = sitä ei tarvita. Siispä tissiä ei ole saatavilla nyttenkään. Jos/kun Jerkku herää, eikä rauhoitu enää omaan sänkyyn, vaan lähtee äitin etsintään, niin minä siirryn keittiön kautta Jerkun huoneeseen nukkumaan. Jerkku jää Jimmyn viereen, ja siinä onkin todennäköisesti sitten seuraava murheenkryyni, mutta vieroitetaan nyt tuo tissi ensin.

Sanoja tulee selvästi enemmän koko ajan. Ja ymmärtäminen on aivan huimaa!

Missä vaiheessa tuo poika on kasvanu noin mielettömän isoksi!!!!!!??