Niin. Moni on varmaan ihmetellyt, mistä blogin nimi juontaa juurensa? Niin kuin moni jo tietää, niin mehän olemme muuttamassa takaisin Keski-Suomeen. Tarkemmin sanottuna Äänekoskelle. Sieltä ollaan ostamassa vanhaa omakotitaloa. Talo on rintamamiestalo, about 40-50luvulta, johon on 70luvulla rakennettu lisäsiipi. Käyttöneliöitä on n. 140-160 ja se sisältää 4h,k, th, pesuhuone, sauna, wc + autotalli. Huoneista kaksi on "vanhan osan" yläkerrassa, kaksi huonetta + keittiö ja eteinen alakerrassa, sekä lisäsiivessä takkahuone, wc, pesuhuone sekä sauna ja autotalli. Pihalla on varastorakennus sekä puulämmitteinen ulkosauna. Tonttia löytyy 1600m2. Hinta teitä kiinnostaa kuitenkin. Talon myyntihinta on 75 000€ (aiotaan vähän tinkiä kyllä) ja remonttiin varataan lainarahaa 20 000€ sekä kaikki, mitä nykyisestä asunnosta kulujen jälkeen (välityspalkkio, varainsiirtovero, myyntivoittovero yms)myyntivoittoa jää. Siis jos jää.

Talo on rakenteellisesti ihan hyvässä kunnossa, todellinen tila selkenee kuntokartoituksen jälkeen. Oikea asunnonmyynti-ilmoitusten "Tästä remontoimalla itsesi näköinen koti!". Eli pinnat pitää pistää ihan uusiksi, ja pari turhanpäiväistä seinää purkaa. Lattiat, katot, seinät, sähköt, wc ja keittiö. Jippii! Remonttihelvetti siis odottaa! Siitäpä siis juontaa juurensa blogin nimi. Huhupuheiden mukaan uuden talon rakentaminen tai vanhan talon remontoiminen on kuulema avioliittotesti parhaasta päästä.

Yritän nyt liittää muutaman kuvan tulevasta remonttihelvetistämme.

 Tässä tulevan talomme pihaa takkahuoneen ikkunan läpi katsottuna.

54070.jpg

Tässä tuleva keittiömme, tai yksi niistä kolmesta seinästä, mille tulee kaappeja. (Tarvinneeko edes mainita, että keittiökaapistot menee aivan uusiksi? Suunnitelmassa siintää pähkinän värisillä rungoilla olevat kaapistot, joissa kitin väriset ovet, joissa keskellä "suorakaiteen" muutoinen uurrettu alue. Alakaappeja (siis semmoisia perinteisiä) ei harrasteta juurikaan. Tilalle tulee mekanismeilla varustettu kulmakaappi ja paaaaljon isoja laatikoita. Lattiamateriaaliksi tulee laatta ja sen alle tietty lattialämmitys.

54071.jpg

Tässä tuleva ruokailutilamme. Keittiön ja ruokailutilan välinen seinä puretaan (kuvassa vasemmalla) ja tilalle tulee ylös nosto-ovilla varustetut lasikaapit, "baaritiski" ja alakaapistoiksi keittiöön päin aukenevat isot laatikot. Myös ruokailuhuoneen ja olohuoneen välistä seinää "avarretaan". Kyseessä on kantava rakenne, joten koko seinää ei voida purkaa, tai muuten saadaan kompakti 4 in 1- huone.

54075.jpg

Keittiöstä avautuu kulku myös takkahuoneeseen, joka siis alla. Takkahuoneeseen tulee laattalattia ja nuo kammottavat portaat puretaan ja tilalle muurataan uudet portaat, jotka päällystetään myös samalla laatalla, kuin keittiö ja takkahuone.

54072.jpg

Sauna on tulevan kotimme sydän. Ainakin aluksi. Tälle ei tarvitse tehdä mitään. Paitsi, pestä perusteellisesti (tämän delegoin sujuvasti äidilleni, jolta se hoituu ammattilaisena jotenkin hirmuisen kätevästi...) pistää päälle ja pistää kaljat kylmenemään. Kirvesmiehen kädenjälki näkyy ja saunaa on sekä mukava katsella, että hyvä istua. (testattiin vaatteet päällä ja toi selkänoja oli ihana!)

54073.jpg

Ja sitten pesuhuone...Ei ehkä aivan meidän näköinen laattavalinta, mutta remontoitu vasta, joten mitä sitä nyt muuttamaan. Eiköhän tuolla kuitenkin suihkuttele.

54076.jpg

 

Siinähän niitä olikin. Julkisivukuvaa ja muita kuvia saatte nähdä virtuaaliremontin edetessä. (Ellei budjetti pauku jo suunnitteluvaiheessa, mikä vaikuttaa tällä hetkellä jo aika uhkaavalta.)