Kaikki ravut ei ole syötäviä, kuten otsikko kertoo... Kääntäkää ko lause englanniksi, niin siitähän se selviää mitä kuuluu...

Elikkäs. Jimmyllä todettiin perjantaina imusolmukesyöpä, eli Lymfooma. Lymfoomasta se harvinaisempi, mutta parempiennusteisempi versio, eli Hodginin tauti. Hoidot alkoi periaatteessa perjantaina siemennesteen purkituksella, koska hoidot tuhoaa sen sorttisen solutuotannon hyvinkin todennäköisesti. Siispä meidän perheen pikkukakkonen tulee vain ja ainoastaan icsi-menetelmin, siis jos koskaan tulee... Parannetaan tuo mies nyt ensin.

Varsinaiset sytostaattihoidot alkaa tänään ja ehkä huomenna Jimmy pääsee kotiin. Seuraavat solumyrkyt sitten n.2vkon kuluttua.  Jimmy itse on ihan rempseällä mielellä, ainakin toistaiseksi. Tukka ajettiin jo pois, kun lähtisi kohta kuitenkin, ja "innolla" odottaa nyt hoitojen alkua, että pääsee konkreettisesti jotain tekemään paranemisen eteen. Minua huolettaa lähinnä se, että saataisiin arki rullaamaan suht. normaalisti sairaudesta huolimatta ja remontti valmiiksi, ettei tarvitsisi kummankaan meistä tuhlata energiaa mihinkään ylimääräiseen säätöön. Suurin huolenaihe on Jeremiaksen päivähoito. Jerkkuhan aloitti pph:lla elokuun eka päivä. Siirtyi vuoropäiväkotiin eilen, MUTTA nyt pitäisi saada kunta järjestämään Jeremiaalle hoitaja kotiin, sillä Jimmyn immuunipuolustus heikkenee hoitojen myötä lähes nollaan ja kaikki kodin ulkopuolelta tulevat infektiot on todellisia riskejä Jimmyn hengelle ja vie välittömästi osastohoitoon. Tätä asiaa lähdettiin tänään nyt selvittämään sosiaalijohtajalta ja päiväkodin johtajalta. Tappelua tämä varmasti tietää, mutta faktat on faktoja ja kunta eläköön sen asian kanssa ja järjestäköön sen hoitajan.

Taloudellisesti ei yksinkertaisesti ole mahdollista maksaa itse hoitajaa, eikä jäädä minun kotiin hoitamaan molempia... Niskassa painaa kuitenkin 2 asuntolainaa eli yhteensä reilu miljoona velkaa vanhaa rahaa... Jimmy tippuu kelan sairaspäivärahoille ihan just. Lainaturva sentään korvaa sairasajan lainanlyhennykset Jimmyn osalta, mutta tulee sitä sairastamisesta muitakin kuluja... mm. sairaalalaskua tulossa vajaa 500€. Sitä tässä nyt tuumaillaan.

 Remontti on edennyt sen verran, että laminaattia on eteisessä, keittiössä ja olohuoneessa ja toisessa makkarissa. Kaikki listahommat ja ikkunoiden ja ovenpielien listat puuttuu, keittiön uudet tasot on asentamatta, samoin hana. Kaappien vetimistä osa puuttuu, kun ne v*ttuilee mulle. :) Kyllä se siitä. Ulkopuolisia remonttimiehiä on joutunut palkkaamaan ihan sikana paljon, mutta se vie onneksi vaan rahaa, ja säästää voimia. Raha on vain rahaa, mutta voimia ei tässä tilanteessa ole nyt tuhlattavaksi asti.

Upouusi divaanisohvakin pötköttelee pahviin käärittynä olohuoneessa. Vielä ei viitsi avata, mutta ehkä tässä joku päivä vielä saa kämpän  valmiiksi ja järjestykseen ja siivottua siihen kuntoon, että viitsii ottaa käyttöön. :)

Ja niin. Tietokoneen kadoksissa olleet piuhatkin on löytynyt. Jos osaan, niin saan ehkä tänään jo tietokoneen kiinni omaan kotiin. JEEE! Sitten ehkä päivityksiäkin luvassa enemmän ja tiheämmin.

Jimmykin on avannut itselleen sairastelublogin. Ehkä saamme salasanat myös sinne... ;)